Proizvod iz mog gazdinstva

Zašto smo pokrenuli projekat Proizvod sa mog gazdinstva?

U našim krajevima, poznatim po proizvodnji lekovitih bilja, ruža, imami mnogo voćnjaka sa starim sortama, naravno i novim nasadima i starim vinogradima, a počela su da rastu i nova.
Mnogo je vrednih porodica, koje poštuju i čuvaju tradiciju spremanja slatkih i slanih proizvoda na tradicionalan način. Pripremaju se po starim recepturama, sa visokim sadržajem voća, branog ručno, samo one koje su sazrele. Spremaju se na niskim temperaturama, ponekad i uz blago mešanje i do 12 sati. Tako su obezbedili autentičnu voćnu aromu, zadržavaju sve nutritivne vrednosti i vitamine.
Slatko prave takođe iz ručno branog voća, spremaju se iz velikih komada, strpljivo i sa puno poštovanja prema tradiciji.
Za ajvar koristimo najbolje paprike, kojima dodajemo specialitet naših krajeva, papriku Vrtku, koja je zaštićena i raste samo u našim karjevima.
To su razlozi, zašto smo pokrenuli projekat Proizvod sa mog gazdinstva, da bi tim vrednim ljudima pomogli da pronađu svoj prostor na tržištu tradicionalni slatkih i slanih proizvoda na dobro razvijenom srpskom tržištu. Svakako dogovaramo sa novim gazdinstvima, da bi ponuda bila što veća i da bi mogao zahtevan kupac, koji poštuje tradicionalno napravljen domaći proizvod bez aroma, pektin, kiselina i listu E elemenata naći pravi proizvod za sebe.