O nama

O nama

Reč Tamnjanica bi u nekoj igri asocijacija imala danas puno značenja:
PRIRODA, UMETNOST, LEPOTA a onda bi se vešti poznavalac jezika zaigrao i rečima LAVANDA, SMILJE, RUŽA, BOROVNICA, MED, HRANA i na kraju, ili početku svega PIGMALION. Svaka od ovih reči nosi jednu priču i poruku da je sve moguće pa čak i od jednog pasivnog kraja napraviti mesto koje budi lepa osećanja bilo da ste ljubitelj zdravog života ili umetnosti.

Naša je preporuka da negujete i telo i duh, da ih hranite najfinijim ukusima i mirisima koje priroda i ljudska ruka mogu da podare. PRIRODA je bila velikodušna prema ovom području sa najviše autohtonih vrsta biljaka, čak 133, što je čini dragocenim za svako živo biće. Lanac života ovde je povezan na jedan jedinstven način jer se zemlja, vazduh i voda neprekidno dopunjuju.

Kuća UMETNIKA na imanju Gorazda Čuka postala je oaza kreativnosti za umetnike iz čitavog sveta. Oni ostave deo sebe stvarajući umetnička dela na poljima mirisnog bilja ali ponesu novu energiju iz Tamnjanice, energiju koja ih “hrani” u danima sivila i zato se uvek rado vraćaju ovom mestu. Ne može čovek samo da stvara mora da ugodi telu i zato su od voća sa ovog podneblja napravili najfinije rakije i druge đakonije. Umetnici tako bivaju promoteri ali i degustatori ovih proizvoda a zna se da su njihova čula istančana i ono što prođe njihov test dostojno je svakog smrtnika.

Misija plantaže Tamnjanica eko planteže je da PRIRODA, UMETNOST I LEPOTA budu na prvom mestu jer je taj sklad idealan za duh i telo. Mesta poput Tamnjanice postajala su tokom epoha samo su se menjale odore aktera, umetnika i mecena, ali je ljubav prema životu ostala ista.