Tamnjanica Eko plantaže

Plantaža Tamnjanica eko plantaže poznata je po uzgoju lekovitih bilja, najviše pažnje privuku polja lavande, ruže i smilja. U želji razvoja sela Tamnjanica i okolnih sela, pokrenuli smo projekat Proizvod sa mog gazdinstva.

Uz najvišu moguću kontrolu kvaliteta želimo pomoči gazdinstvima ponuditi proizvode na domačem tržištu, proizvedene na tradicionala način toga kraja, gde je u tegli samo ono, što na etiketi piše.

[tek_button button_text=“DETALJNIJE“ button_link=“url:%2Fo-selu|||“ button_position=“pull-left“]

Lekovite biljke

Lekovite biljke su prvi lek koji je čoveku uvek bio i biće dostupan. Lečenje biljem je oduvek imalo i imace važno mesto u životu čoveka.

Eterična ulja

Eterična ulja su tečnosti nerastvorljive u vodi koje se dobijaju procesom destilacije iz različitih delova biljaka.

Vinograd

Vinograd se nalazi u selu Tamnjanica, opština Bela Palanka. Prema rejonizaciji pripada Nišavskom rejonu, Belopalanačkom vinogorju.

Džemovi

Proizvodi koji čuvaju tradiciju i kvalitet akoji se proizvode udomaćoj radinosti na imanju Tamnjanica eko plantaže.

PRODAVNICA

[tek_button button_text=“DETALJNIJE“ button_link=“url:%2Fprodavnica%2F|title:Prodavnica||“ button_position=“button-center“]

VESTI

PEHAR NOVOSADSKOG SAJMA 2020

Komisija za ocenu kvaliteta jakih alkoholnih pića podelila je Pehar Novosadskog sajma 2020 destileriji Pigmalion Tamnjanica eko plantaže ZA VRLO VISOK KVALITET ASORTIMANA VOĆNIH RAKIJA I LIKERA.
Sa time je stručna komisija potvrdila, da je naša odluka, da budemo butična destilerija pravilna.

Mi smatramo da proizvodnja rakije počinje u vočnjaku, da treba poštovati tradiciju pečenja rakije i nadgraditi je savremenim saznanjima koji nam omoguće, da rakija bude konstantno kvalitetna i da je kvalitet značajniji od kvantiteta.

Na taj način smo u mogućnosti, da je za nas i prave ljubitelje rakije dobro samo najbolje.

Pokal Novi sad 2020

PEHAR NOVOSADSKOG SAJMA

Zadovoljstvo nam je, što je naša destilerija Pigmalion Tamnjanica eko plantaže na ovogodišnjem ocenjivanju jakih alkoholnih pića dobila Pehar Novosadskog sajma „za vrlo visok kvalitet asortimana voćnih rakija i likera“.
Ponosni smo, što su naše rakije:

Stara Kajsijevača – dobila Zlatnu medalju;
Jabukovača – dobila Zlatnu medalju;
Stara Šljivovica prepečenica – dobila Srebrnu medalju;
Rakija od kajsije – dobila Zlatnu medalju;
Liker od oraha – dobila Srebrnu medalju.

URUČENA PRIZNANJA ZA NAJBOLJA VINA I JAKA PIĆA

Učesnici ocenjivanja kvaliteta vina i jakih alkoholnih pića stigli su do svojih priznanja koja su im uručena na svečanosti na Novosadskom sajmu.

„Najbolji u 2020“ su Vinarija „Grabak“, Vrnjačka Banja, nagrađena Velikim šampionskim peharom za vrlo visok kvalitet ocenjenih belih, roze i crvenih vina.

[tek_button button_text=“DETALJNIJE“ button_link=“url:https%3A%2F%2Fwww.poljoprivrednik.net%2F5478-urucena-priznanja-za-najbolja-vina-i-jaka-pica%20_blank||target:%20_blank|“ button_position=“pull-left“]